Novetat Funcionaris en pràctiques


21 Abr, 2020

MODIFICACIÓ DE LA FASE DE PRÀCTIQUES DELS APROVATS AL PROCÉS SELECTIU DEL 2019

Publicada al BOIB la modificació de la Resolució que regula la fase de pràctiques dels aprovats amb plaça al procés selectiu del 2019. Aquesta afecta 850 funcionaris en pràctiques d’enguany, més tots aquells que les varen ajornar.

Es confirma que tots aquells que estau pendents de finalitzar la formació i de completar el període mínim de pràctiques, no es tindran en compte per a la superació de la fase de pràctiques. Amb aquesta modificació:

a) Se suprimeixen tots els apartats que afecten les activitats de formació.

b) Computa el temps d’activitat no presencial docent.

És a dir, pel que fa al curs de formació de 20 hores i per aquells que encara no havien arribat als 5 mesos mínims de pràctiques, la feina telemàtica computarà com a temps transcorregut, segons se’ns va informar a la darrera Mesa Sectorial. Així, quedareu APTES si la comissió de valoració ho determina quan valori la resta d’ítems. També s’afegiran els casos de funcionàries embarassades que no han arribat als 3 mesos de feina presencial.

La comissió de valoració: inspector, director i tutor, avaluaran i qualificaran amb un APTE a tots aquells amb el 75% dels criteris de valoració positius a cada un dels blocs, això significa que se farà a partir de l'anàlisi de la documentació (programacions, unitats didàctiques, plans d'actuació, etc.) elaborada per l'aspirant, del portafolis presentat, del registre de seguiment fet pel tutor, del seguiment i supervisió fets per l'inspector i el director i de l'observació de l'aula feta per qualsevol dels membres de la Comissió.

La DG de personal docent publicarà al BOIB en el mes de Juliol, els aspirants que han estat declarats APTES en fase de pràctiques i posteriorment remitirà l’expedient al Ministeri d’Educació per la publicació en el BOE del nomenament com a funcionaris de carrera amb efectes per l’1 de setembre del 2020 (normalment es publica a l’octubre).

Des del Servei de Prevenció de Riscos Laborals ens informen que a causa de l’estat d’alarma sanitària es prorroga el curs de riscos laborals, sense data definida, i us recordam que aquest no serà vinculant per la superació de les pràctiques. Pel moment només l’han fet els mestres en pràctiques.

Tota la informació al següent enllaç.
resol_regula_fase_practiques
modificacio_resolucio