Anpe Balears es postula a favor d'ajornar les oposicions al 2021


26 Mar, 2020

ANPE BALEARS ES POSTULA A FAVOR D’AJORNAR LES OPOSICIONS AL 2021

Davant la situació actual, ANPE qüestiona la manca de lideratge i coordinació del procés selectiu del Ministeri amb totes les CCAA. El Govern de l’Estat ha deixat en mans de cada Comunitat Autònoma la presa de decisions i el Conseller d’Educació a Balears, ja ha manifestat en roda de premsa, la seva intenció de mantenir la convocatòria aprovada per enguany, a l’espera de reunir als sindicats.

Avui dematí, hem rebut una convocatòria de Mesa Sectorial per tractar les oposicions demà divendres. Per part nostra, el criteri primordial ha de ser preservar la salut dels membres dels tribunals i dels opositors. És per això, que en una situació marcada per l’increment de la infecció, i tenint constància que Canàries ja les ha ajornades, així com Astúries i València, que també les volen ajornar, des d’ANPE Balears, ens posicionarem partidaris d’ajornar el procés selectiu pel 2021, per tal de garantir la igualtat d’oportunitats de tots els opositors.

Sense intenció de desmoralitzar a tots aquells que estudien, volem que reflexioneu pel fet que encara falta un dia per apuntar-se a les oposicions a Balears i podria produir-se un efecte de cridada de comunitats veïnes que minvaria les oportunitats dels opositors illencs. A més, el teletreball, ha generat una feina extra a tots els docents, que ha desorganitzat hàbits i rutines d’estudi. La proposta d’ajornament permetrà conjugar la continuïtat dels interins que ja tenen feina a la pública i rebaixarà l’angoixa suscitada per la pandèmia.

Pel que fa a la pròxima reunió del Ministeri, prevista pel dimarts 31 de març, volem enviar un missatge de rebuig per la incertesa generada a milers d’aspirants amb la seva manca de coratge, i exigim al Ministeri, que la decisió que es prengui sigui coordinada amb totes les CCAA, per garantir la igualtat d’oportunitats de tots els aspirants.

Cal dir també, que aquest és l’efecte que generen unes “macrooposicions”, que no són les que nosaltres desitjàvem, ja que els docents s’ho juguen tot en 1 any. Per això, una aposta més escalonada en el temps, combinada amb un pacte d’estabilitat, permetria la continuïtat dels docents que ja fan feina i hauria suscitat un canvi més tranquil.

ANPE A IB3