Mesa sectorial de 25 de dia febrer


25 Feb, 2020

RESUM DE LA MESA SECTORIAL DE DIMARTS 25 DE FEBRER
 

A la mesa sectorial d’avui, hem tractat les mesures per a la millora de la gestió econòmica dels centres públics i la regulació dels romanents.

Ens han explicat que es pretén la reducció de l’assignació pressupostària dels centres en un termini de 4 anys, per minvar la despesa dels centres de 20 a 12 milions d’euros. La Conselleria ha fet més de 14 reunions amb altres associacions, s’ha creat un grup de treball i ens han presentat aquesta proposta per fer aportacions.

Per una part han separat l’assignació pressupostària dels centres, i per l’altra la gestió dels romanents. A més se vol recuperar al 2021 l’assignació que es va retallar, i sinó es retornarà en 3 anys.

Finalment volen crear un fons de contingència per necessitats sobrevingudes.

Des d’ANPE, ja vàrem sospitar que darrere el marcatge horari, s’amagaven futures retallades. Hem exposat que la mesura presa de manera unilateral i per sorpresa, minvant el pressupost dels centres educatius, va suposar una “retallada en tota regla” que genera malestar als equips directius, als docents, a les famílies i als alumnes, ja que molts de centres tindran dificultats per dur endavant tots aquells projectes que s’havien proposat pel 2020.

Ara, ens presenten aquesta proposta, amb un acord consensuat amb altres associacions. En aquest sentit, davant l’augment pressupostari per enguany, ens preocupa que la partida destinada a educació, de 1033 milions d’euros, només cobreixi l’augment de la població escolar, i no sigui suficient per pagar les despeses de l’IPC, del 2% estatal pactat o del segon Acord Marc promès a les eleccions passades.

Finalment, des d’ANPE, estarem vigilants d’aquesta situació i exigim al Govern que treballi per mantenir tot el que s’ha aconseguit, ja que ara “reben” els centres, però demà podria traslladar-se als “docents”.