Avui a la premsa!


14 Gen, 2020

premsa14

ANPE EXIGEIX AL CONSELLER QUE EDUCACIÓ NO PATEIXI ELS AJUSTS PRESSUPOSTARIS 


Ahir ens vàrem reunir amb el senyor Conseller d’Educació per tal de tractar el tema de l’avantprojecte de llei educativa. 

En primer lloc, hem mostrat el nostre malestar davant l’inici de les retallades als centres educatius. Fa mesos ja vàrem advertir que el marcatge horari del professorat, era un “cortina de fum” per desviar l’atenció d’un pressupost ajustat al màxim per educació. 

Així, hem exigit que no se retalli “ni un euro en educació”, i encara amb més motiu, quan es pretén aconseguir una llei educativa pel sector. 

Pel que fa a l’avantprojecte de llei educativa, aquesta, duu una llarga trajectòria, iniciada des de fa anys, per aconseguir un Pacte educatiu. Des d’ANPE hem participat amb un interès constructiu i amb il·lusió, per aconseguir una educació que permeti la inclusió de tots els representants educatius i polítics, escoltant l’opinió dels professionals i de tot el sector educatiu, que assegurin l'estabilitat normativa i que estableixin les bases d'una llei que perduri amb independència dels partits polítics que ens governin. 

El problema de la nova llei, és la presència de “línies vermelles” que no podem permetre, com és la tria “a dit” del professorat, dins d’un cos funcionarial. A més, la normativa contempla més exigències pel professorat, la qual cosa no és de rebut, ja que voler “exigir més per menys” no és assumible.

Finalment, en qualsevol cas, jugarem el nostre paper com a sindicat, amb les aportacions necessàries i prioritzant la defensa dels drets i interessos dels nostres mestres i professors, advertint al Govern que totes aquelles mesures que es desenvolupin d’aquest esborrany de llei balear, hauran de passar “pel filtre” de la Mesa Sectorial d’Educació, per tal garantir els principis d’igualtat, mèrit i capacitat.