Avui a premsa


11 Gen, 2020

11.01.2

ANPE ACUSA A EDUCACIÓ D’INICIAR RETALLADES 

Fa uns mesos, ja vàrem sospitar que darrer el marcatge horari que va imposar la conselleria d’educació, s’amagaven futures retallades. 

La mesura presa de manera unilateral i per sorpresa, minvant els pressupostos dels centres educatius, d’un dia per l’altre, suposa una “retallada en tota regla” que genera malestar als equips directius, als docents, a les famílies i als alumnes, ja que molts de centres tindran dificultats per dur endavant tots aquells projectes que s’havien proposat pel 2020. 

A més, els comptes bancaris dels centres educatius, reben aportacions de les famílies per les despeses de material, pel manteniment del centre, per escometre reformes necessàries i dur endavant projectes educatius aprovats pel claustre, que fan necessari un estalvi als comptes dels centres públics.

Des d’ANPE volem recordar al Sr. Conseller, que va defensar que el pressupost educatiu no amagava retallades i que s’havia incrementat. Amb aquest escenari, exigim al Govern, que no es retalli ni un euro en educació, si realment els nostres centres han d’assumir l’augment demogràfic en l’escolarització, complir els acords electorals promesos en matèria educativa i dur endavant una proposta de llei educativa que encara li falta molt de recorregut. 

Finalment, des d’ANPE estarem vigilants d’aquesta situació i exigim al Govern que treballi per mantenir tot el que s’ha aconseguit, ja que ara “reben” els centres, però demà podria traslladar-se als “docents”.

11.01.1
11.01.2