Reunió amb el Ministeri d'Educació


20 Mar, 2020

REUNIÓ AMB EL MINISTERI D’EDUCACIÓ

Abans de començar hem volgut fer un reconeixement a tot el professorat per la gran tasca de conscienciació i de treball realitzada a distància, adaptant-se amb rapidesa i eficàcia.

Podem anticipar que a la reunió:

1. El Ministeri ha acordat amb les Comunitats Autònomes que les convocatòries d’oposicions es mantenen tal com estaven previstes. Les dates previstes (20 de juny per la primera prova a Balears) estaran condicionades per l'evolució del COVID 19. Davant aquesta convocatòria massiva d'oposicions, signada per CCOO, UGT i CSIF i tenint en compte la diferència d'opinions entre les diferents comunitats sobre l'ajornament de les proves, pensam que s'hauria de prendre una decisió conjunta que garanteixi la igualtat d'oportunitats per a tots. (consulteu doc. adjunt).

2. En relació amb els centres que encara es mantenen oberts en algunes comunitats, ANPE ha exigit el tancament total. La resposta del ministre ha estat que aquesta és competència de cada Comunitat Autònoma. (Consulteu doc. adjunt)

3. Pel que fa als docents a l'exterior, des d'ANPE hem exigit que es tanquin els centres de titularitat espanyola a altres països per així protegir als nostres docents a l'exterior, i que aquest professorat pugui tornar al seu domicili de residència el més aviat i segur possible. Més informació aquí.

Continuarem informant en pròximes publicacions.

informe-mesa-negociaciÓn