Anpe reclama extremar les precaucions i qüestiona la desescalada dictada per Educació


01 Maig, 2020

ANPE RECLAMA EXTREMAR LES PRECAUCIONS I QÜESTIONA LA DESESCALADA DICTADA PER EDUCACIÓ, SENSE NEGOCIACIÓ SINDICAL

Davant el missatge de la Conselleria d’Educació, enviat avui als equips directius, per gestionar la neteja dels centres abans de dia 11 de maig, i reprendre les classes presencials de manera escalonada, ANPE exigeix que cap docent ni cap alumne torni a l'aula sense les mesures de seguretat i higiene correctes. Això inclou tests generalitzats, màscares, gels desinfectants i guants, adequant les ràtios de les aules i dels espais, amb la finalitat de mantenir la distància de seguretat per evitar el contagi.

D’altra banda, qüestionam la legalitat de la mesura enviada als centres, que permet la promoció i titulació dels alumnes sense tenir en compte el nombre d'assignatures suspeses. Des d’ANPE consideram que el mail enviat avui des de Planificació i Centres, margina la llibertat de càtedra i l'autonomia pedagògica i organitzativa dels centres. A més d’anar en contra dels valors de l’esforç, de mèrit i de la igualtat d'oportunitats de l'alumnat, resta valor a la tasca dels nostres docents, els quals són els líders pedagògics i l’autoritat acadèmica competent, juntament amb la resta de l’equip docent.

Finalment, quant a la manca d’instruccions referides a l’extensió de les classes de reforç al mes de juliol, exigirem a la mesa sectorial convocada pel dijous 7 de maig, que s’aclaresqui qui les farà i proposarem que es realitzi de manera voluntària, amb programes de reforç que suposin la contractació d’interins i que tinguin un caràcter voluntari, com es feia anteriorment amb el programa PROA.