ANPE reivindica la creació d'un departament de situacions d'aprenentatge per ajudar al professorat


22 Feb, 2024

ANPE REIVINDICA LA CREACIÓ D'UN DEPARTAMENT DE SITUACIONS D'APRENENTATGE PER AJUDAR AL PROFESSORAT

 

Després de la reunió informativa mantinguda per tots els càrrecs d’Educació i la part social, des del sindicat hem plantejat una sèrie de propostes que ajudin a reduir les tasques administratives que pateixen els docents i equips directius durant el seu dia a dia.

En aquest sentit, ja presentarem els resultats de l'enquesta que vam fer a més de mil docents, on va quedar reflectit que els nostres professionals estan destinant una gran quantitat de temps a realitzar tasques burocràtiques, dins i fora del seu horari laboral.

 Una de les dades rellevants que s'extreuen del nostre estudi és que, mestres i professors dediquen més de 600 hores anuals a tasques administratives en tot el curs escolar, cosa que resta dedicació a tasques relacionades amb la docència directa i desmotiva al professorat afectant directament el seu estat anímic.

 A més, des d'ANPE ja hem fet arribar al conseller Vera una sèrie de propostes concretes, recollides a l’estudi, on algunes d’aquestes no suposen cost econòmic, per tal de treballar-les en una futura Mesa.

Volem destacar que el 92% del professorat considera que la LOMLOE no ha facilitat la seva feina i que la major part d'aquest pateix sobrecàrrega laboral. Per això, hem reivindicat la necessitat de crear un departament destinat a elaborar situacions d'aprenentatge de tots els nivells, matèries i etapes perquè els docents puguin tenir-les com a referència, contextualitzar-les i adaptar-les a les necessitats de la seva aula.

D'altra banda, la majoria de la part social ha plantejat solucions com la baixada de ràtios o la disminució de la càrrega lectiva, que suposarien un potent impacte econòmic. A més, el nostre sindicat també ha reclamat simplificar els tràmits, evitar duplicitats o centralitzar les gestions del Gestib, entre altres possibilitats.

 Finalment, des d’ANPE volem recordar que ja advertim d’ aquesta necessitat a l'anterior Govern i ara ho demanam a l’actual, especialment des de l'aplicació anticipada de la nova llei, la qual cosa va suposar una sobrecàrrega de treball per el professorat.