UNISEP demana una reunió amb la presidenta Prohens i el delegat del Govern per crear la Mesa d'Insularitat


16 Feb, 2024

UNISEP DEMANA UNA REUNIÓ AMB LA PRESIDENTA PROHENS I EL DELEGAT DE GOVERN PER CREAR LA MESA D'INSULARITAT

Els representants de la plataforma sindical UNISEP, ens hem reunit per conèixer la situació dels diferents sectors respecte als avenços aconseguits sobre els problemes que genera la insularitat i anar planificant un calendari d'accions futures. És cert que en sectors com l'educatiu i el sanitari s'han començat a plantejar millores, hem trobat a faltar mesures alternatives per a l'administració general de l'estat i les forces de seguretat. Per això, hem decidit unànimement, continuar reivindicant la necessitat d'actualitzar la indemnització per residència dels nostres sanitaris, docents, forces de seguretat i administració general, entre altres solucions que es puguin estudiar.

En aquest sentit, els sindicats representants d'aquesta plataforma configurada per ANPE, SIMEBAL, SATSE, CSIF, USAE, JUPOL i JUCIL, solicitam a la presidenta del Govern, Margalida Prohens i al delegat del Govern a les Balears, Alfonso Rodríguez, una reunió per donar cabuda a aquesta dificultat i crea una Mesa d'Insularitat, i així aconseguir una línia de compromís de treball conjunt, entre l'Estat i l'Administració Atòmica, que millori les condicions laborals dels nostres treballadors.

Volem recordar que UNISEP neix de la necessitat de demanar solucions a l'efecte de la insularitat per a docents, sanitaris, forces de seguretat i administració general de l'Estat que viuen a les Balears, on, de manera diària, es plasma la dificultat de l'accés a l'habitatge i la carestia de la vida. Una qüestió que s'accentua encara més a les illes d'Eivissa, Formentera i Menorca, i aquest fet afecta directament sobre els nostres professionals, cosa que repercuteix en els serveis i en la qualitat assistencial que reben els nostres ciutadans, alumnes i pacients.

Finalment, confiam que, després de diverses peticions, aquesta vegada, la presidenta Prohens i el delegat del Govern, Rodríguez, puguin parlar i conèixer les nostres demandes i dels 45000 empleats públics que representam.