ANPE exigeix la imminent reducció lectiva davant la implantació de la nova normativa docent


25 Maig, 2022

ANPE EXIGEIX LA IMMINENT REDUCCIÓ LECTIVA DAVANT LA IMPLANTACIÓ DE LA NOVA NORMATIVA DOCENT

En la reunió mantinguda amb el director general de Planificació i Centres, s'han plantejat l'aplicació dels nous currículums i les instruccions per al curs vinent, amb propostes que no contemplen la sobrecàrrega de treball que suposarà pel professorat.

Des del sindicat hem insistit en l'augment de la burocràcia que suposa per als docents, a causa de la celeritat amb la qual es pretenen implantar les noves normatives, on cal recordar que també s'exigeix introduir la LEIB, la LOMLOE, el pla digital i la nova manera d'avaluar, sense oblidar la intenció del Conseller de perfilar places en l'educació pública. Des d’ANPE no entenem com és possible que amb un pressupost històric per a Educació, que en aquests moments arriba a 1089 milions d'euros, no es contempli una rebaixa en l'horari lectiu per a mestres i professors, amb la intenció que puguin assumir tots aquests canvis legislatius, quan altres comunitats ja han plantejat aquesta circumstància en els seus territoris. 

Des d’ANPE hem alertat a Planificació dels canvis organitzatius i metodològics que suposaran aquestes noves exigències, que poden suposar una desmotivació en els centres educatius si no es flexibilitza la seva aplicació i s'aplica una descàrrega horària per a tots els docents. De no ser escoltades les nostres reivindicacions, des del sindicat ens plantejarem noves mobilitzacions davant la Conselleria d'Educació abans de finalitzar el curs escolar.