ANPE mostra el seu malestar davant la imminent aprovació de la LEIB i la implementació dels nous currículums


22 Feb, 2022

ANPE MOSTRA EL SEU MALESTAR DAVANT LA IMMINENT APROVACIÓ DE LA LEIB I LA IMPLEMENTACIÓ DELS NOUS CURRÍCULUMS

Davant la tramitació en el Parlament de la primera Llei Educativa a Balears, ANPE considera que aquesta normativa no resol els problemes existents en l'àmbit educatiu.

Entre les mancances detectades cal destacar aspectes essencials que la llei no recull, com ara el finançament, el reconeixement de la insularitat o millores sociolaborals pel professorat, que permetrien potenciar la qualitat educativa.

Des del sindicat ja vàrem deixar clar les dificultats per cobrir totes les baixes, especialment a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, on els docents “perden doblers per anar a treballar”, la qual cosa, si afegim les retallades esdevingudes i la carestia de la vida a les illes, resulta inviable trobar docents disposats a no deixar als nostres alumnes sense el seu professor.

Un altre dels aspectes destacats que no acceptam és la porta oberta que es deixa a “la perfilació de places” i a la tria a dit del professorat, la qual cosa va en contra dels principis d'igualtat, mèrit i capacitat en el sistema públic.

Tampoc ens agrada el nou Reglament Orgànic de Centres (ROC) elaborat des de Planificació, on no s'ha demanat opinió als docents, i s'augmenta la permanència dels professors en l'institut alhora que s’aglutinen les especialitats en àmbits.

Cal afegir, que la nova reorganització que suposaran els nous currículums introduïts per la LOMLOE, generaran un augment extra de la burocràcia als equips directius i al professorat. La tramitació dels decrets autonòmics s'haurà de fer pel tràmit d'urgència, comportant un menor debat de la comunitat educativa, on el professorat haurà de condicionar les programacions aquest estiu a manera de trencaclosques. Aquest augment de la burocràcia es veurà potenciat pel Pla Digital de Centre exigit per l'Administració, que les escoles hauran de desenvolupar en breu.

Finalment, “la promoció i titulació de l'alumnat amb matèries suspeses” i la “falta de mesures que ajudin a la conciliació laboral i familiar” són qüestions fonamentals que la Llei no resol.

Totes aquestes mancances, les hem vingut reivindicant durant mesos, amb la intenció de millorar el servei cap a l'alumnat de Balears. Per aquest motiu, des d'ANPE no ens vam mostrar favorables a l'aprovació d'aquest document perquè no resol els problemes reals que ens trasllada la comunitat educativa.

Accediu a les notícies aquí: