Diada 8 de març, dia de la dona.


06 Mar, 2019

La igualtat comença per l'educació, Per un 8 de març de 365 dies.

DAVANT EL 8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA, ANPE REALÇA L'EDUCACIÓ I LA TASCA DOCENT PER ACONSEGUIR LA IGUALTAT DE DRETS I OPORTUNITATS ENTRE HOMES I DONES.

Amb motiu de la celebració del dia de la Dona, declarat com a tal per l'ONU en 1997 en homenatge a les dones pioneres en la lluita per la igualtat de drets, ANPE vol fer un reconeixement a la importància que té l'educació i el seu professorat a realçar el paper de la dona, la seva participació en la societat i el seu desenvolupament íntegre com a persona.

Segons la UNESCO l'educació és un instrument per apoderar a les persones dotant-les de coneixements teòrics i pràctics, que ajuden a les dones i als homes a realitzar eleccions informades sobre la seva vida professional i privada. Aquest organisme també posa de manifest la relació estreta que existeix entre el temps dedicat a l'educació i l'apoderament social i econòmic de les dones i de les seves comunitats.

Des d’ANPE estam convençuts que l'educació, el coneixement i la cultura són les claus dels avanços en la igualtat efectiva entre homes i dones i la peça clau per a eliminar l'assetjament sexual, la discriminació i la violència de gènere. La tasca que duen a terme els professors a l'aula és el major impulsor d'aquests aprenentatges.

Segons l'informe 2018 sobre l'estat del sistema educatiu corresponent al curs 2016-2017, la presència de les dones en el professorat que imparteix ensenyaments de règim general és major que la dels homes, sobretot en els nivells d'Educació Infantil i Primària (83,3% de dones) i a l’Educació Especial (un 81,1% de dones). Per aquesta raó, no podem oblidar les professionals de l'Educació que van ser pioneres en l'accés als estudis superiors com al món laboral aportant visibilitat a la dona com a membre de ple dret de la societat. Una professió imprescindible, amb gran rellevància i responsabilitat social.

Des de l'educació podem visibilitzar més referents femenins en el progrés científic i social, encoratjar i animar a les joves a explorar les carreres científiques, promoure la participació i el lideratge entre moltes més iniciatives que contribueixen a donar identitat, reconeixement i igualtat d'oportunitats a la dona.

ANPE reivindica en aquest dia mundial els drets, la igualtat i la justícia de les dones i volem felicitar a totes les mestres i professores que, en el seu dia a dia des de la seva tasca docent, preparen a les noves generacions per a aconseguir el ple dret d'igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

Aprofitam per informar-vos que s'ha publicat la resolució per la qual s'aproven les mesures per garantir els serveis mínims durant la jornada de vaga del 8 de març. Per a conèixer els detalls descarregau-vos l'arxiu adjunt.

serveis-minims