Publicat en el BOE el calendari d'implantació del nou Sistema de Formació Professional establert per la LOOIFP


17 Abr, 2023

PUBLICAT EN EL BOE EL CALENDARI D'IMPLANTACIÓ DEL NOU SISTEMA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL ESTABLERT PER LA LOOIFP

El Reial decret 278/2023, d'11 d'abril, pel qual s'estableix el calendari d'implantació del Sistema de Formació Professional establert per la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional, es publica avui en el BOE, complint amb el mandat de la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional.

La Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional, estableix en la seva disposició final cinquena que el Govern, prèvia consulta a les comunitats autònomes, aprovarà en un termini màxim de sis mesos des de la seva entrada en vigor el calendari d'implantació d'aquesta llei. Segons la disposició citada, aquest calendari tindrà un àmbit temporal de quatre anys a partir de l'entrada en vigor de la llei orgànica.

Aquest calendari estableix la implantació de les ofertes formatives, el sistema d'orientació professional, així com el procediment d'acreditació de competències professionals adquirides per altres vies del Sistema de Formació Professional, entre altres qüestions, durant els anys 2023 i 2024.

El calendari inclou, així mateix, l'extinció gradual dels plans d'estudis existents i l'equivalència de titulacions, certificats i acreditacions.