Des d'ANPE reclamam als partits polítics posar solució a la insularitat


15 Maig, 2023

DES D’ANPE RECLAMAM ALS PARTITS POLÍTICS POSAR SOLUCIÓ A LA INSULARITAT

El problema que genera la insularitat a la nostra comunitat fa que la carestia de la vida, l'encariment de l'habitatge i la pujada de l’IPC, accentuen aquest greuge, especialment a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, on molts docents s'allotgen en hotels, comparteixen pis amb 4 o 5 persones més, es dutxen en gimnasos, dormen en el sofà, o fins i tot en el cotxe. Per aquest motiu molts de mestres i professors no es desplacen a altres illes o perden doblers per anar a treballar, sent l'alumne el gran perjudicat. 

Segons el president d’ANPE, Víctor Villatoro: “trobam professors amb diferències salarials constatades de més de 4000 euros entre un docent de Canàries i un altre de Balears, per això reivindicam una indemnització per residència com Canàries, on aquesta quantia és ridícula quan es tracta d’una doble o triple insularitat. Volem agrair als nostres afiliats/des com na Paula, Femi (Laura), Benjamí i Daniel, la seva valentia per contar la seva experiència personal”.

Cal recordar que el sector docent no ha rebut cap ajuda i suposa el col·lectiu més nombrós d’aquesta comunitat, amb més de 16.000 efectius a l’ensenyament públic, per la qual cosa demanam als partits polítics que incorporin millorar el plus d’insularitat als seus programes electorals.

diario-de-mallorca