ANPE adverteix a Educació que escolti el professorat i es comprometi a negociar una flexibilització real


30 Sep, 2022

ANPE ADVERTEIX A EDUCACIÓ QUE ESCOLTI EL PROFESSORAT I ES COMPROMETI A NEGOCIAR UNA FLEXIBILITZACIÓ REAL

Davant les queixes contínues del professorat per l'aplicació anticipada de la LOMLOE, ANPE adverteix a Educació que presenti una proposta adaptada per al professorat en Mesa Sectorial. Des d’ANPE ja vàrem anunciar que no assistirem a més Meses Tècniques si només consisteixen en corregir documents o per elaborar normativa (ja que aquest paper correspon a l'Administració). En aquest sentit ens reiteram en què si ens hem presentat és per negociar com aquests canvis poden afectar les condicions sociolaborals del professorat en el desenvolupament del seu treball.

El problema al qual s'enfronta el Sr. March, és al fet que els nous canvis normatius, implantats pel seu Govern, han “trepitjat” els temps educatius necessaris per poder ser aplicats pels nostres mestres i professors a les aules. Amb aquesta acció, han tornat a menysprear els docents, i en un intent de salvar “els mobles” s'ha presentat per primera vegada en 7 anys a una Mesa Tècnica, amb la intenció de guanyar temps corregint textos per poder adoptar una flexibilització que li permeti reconèixer el seu error.

Els nostres afiliats ens han anomenat al llarg d'aquestes setmanes i ens diuen “que no saben que és el que han de fer”, els nous currículums s'han publicat tard (l'1 d'agost) i reclamen temps per a formar-se dins de la jornada laboral, i així poder adaptar-se al canvi profund que suposa la LOMLOE. Les queixes se centren també en la manca formativa, que no han rebut, davant les situacions d'aprenentatge així com en el nombre d'hores dedicades aquestes primeres setmanes a formacions improvisades, sense poder programar ni planificar el curs escolar.

Des del sindicat, ja li prevenim al conseller que el professorat estava molest per la pèrdua que va suposar la retallada del 2%, per les dificultats per fer front als elevats costos de la insularitat, per la manca de prestigi de la professió i perquè volen que escoltin les seves demandes. Després de les manifestacions realitzades pels sindicats educatius en els mesos de juny i juliol, sense cap resposta, plantejarem accions des de la unitat d'acció si no es presenta una flexibilització real en Mesa Sectorial, amb la finalitat que no se'ns faci perdre més temps.

Des d’ANPE consideram essencial una flexibilització de les instruccions presentades, voluntarietat i una reducció lectiva per a poder assumir la formació i l'aplicació de la programació d'aula.

Accedeix al vídeo aquí.