UNISEP transmet les seves reivindicacions als partits polítics abans de l'aprovació dels pressupostos


21 Oct, 2021

UNISEP TRANSMET LES SEVES REIVINDICACIONS ALS PARTITS POLÍTICS ABANS DE L'APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS 

La plataforma UNISEP ha mantingut aquest matí reunions en el Congrés dels diputats amb diferents representants dels grups parlamentaris, continuant amb la ronda de contactes previstes.

A tots ells els hem transmès la urgent necessitat d'actualitzar en el proper exercici pressupostari la "Indemnització per Residència" dels treballadors públics a Balears, com a primer pas per fidelitzar als nostres professionals, evitant el col·lapse dels serveis públics essencials, al qual ens dirigim de manera inevitable a causa de la fugida de treballadors d'aquests sectors cap a altres províncies on els seus salaris els proporcionen la qualitat de vida i perspectives de futur que a Balears no tenen.

La feblesa del nostres serveis públics s'ha agreujat al llarg de la pandèmia de la COVID 19, com per exemple en els centres educatius, on la substitució del professorat es complicada (especialment a les illes Pitiüses) perquè als docents els hi costa doblers anar a fer classe.

Des d'ANPE pensam que l'eina per a evitar prorrogar aquesta situació es incrementar la "Indemnització per Residència" tal com tenen a Canàries, ja que l'elevat cost de la vida a les illes s'ha magnificat els darrers 20 anys.

Els ciutadans de les nostres illes no mereixen mancances, ni els seus impostos ser menys vàlids. Per tant són mereixedors d'uns serveis públics dignes i prestats per treballadors que no es trobin esgotats i "cremats" per sobresaturació laboral.

Per això, hem arribat fins al congrés dels diputats, per tal de que el govern de l'estat escolti la veu dels nostres professionals i prengui les mesures oportunes ara que s'elaboren els pressupostos.