Anpe insisteix en les mesures necessàries per a afrontar un últim trimestre de curs segur en els centres educatius


28 Abr, 2021

28 D'ABRIL DIA MUNDIAL DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL

El 28 d'abril se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, proclamat per l'Organització Internacional del Treball (OIT). La celebració consisteix en una campanya anual internacional per promoure el treball segur, saludable i digne. A més, es ret homenatge a les víctimes dels accidents de treball i les malalties professionals.

Davant el dia mundial de la seguretat i la salut en el treball, ANPE INSISTEIX EN LES MESURES NECESSÀRIES PER A AFRONTAR UN ÚLTIM TRIMESTRE DE CURS SEGUR EN ELS CENTRES EDUCATIUS.

En aquest dia, ANPE continua demanant les mesures sanitàries i laborals necessàries per a afrontar l'últim tram del curs en els centres educatius amb les majors garanties possibles, així com per a tots els processos pendents com a oposicions d'Ensenyaments Mitjans, Actes Públics, Comissions de Servei, etc.

L'objectiu del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball és la prevenció dels accidents laborals i de les malalties professionals. Es tracta de generar una cultura de la seguretat i salut en el treball pot ajudar a reduir considerablement el nombre d'accidents en el treball i de baixes per malalties laborals. En aquest sentit, ANPE porta molt temps demanant que es reconeguin com a malalties professionals aquelles que podrien ser derivades de l'exercici de la seva professió i relacionades amb la salut mental, com ara l'ansietat o la depressió, i sol·licita que es tinguin en compte les possibles conseqüències de la pandèmia sobre aquest tema per a posar en marxa mesures de suport psicològic i emocional per a docents, alumnat i famílies.

Així mateix, ANPE demana que no es descuidin les actuacions preventives en els centres educatius perquè, de cara a l'inici del pròxim curs, reuneixin les condicions de seguretat estructural, de seguretat en cas d'incendi, de seguretat d'utilització, de salubritat, de protecció enfront del soroll i d'estalvi d'energia, entre altres, i que esmenin totes les deficiències en les obres de reforma, ampliació i millora que s'escometen en els centres durant l'estiu.

Finalment, ANPE continua exigint altres mesures per a la prevenció i la protecció de la salut del professorat i de tota la comunitat educativa, com ara:

  • Prioritzar i vacunar de manera immediata a aquells docents que encara no han començat amb la pauta de vacunació i aclarir, com més aviat millor, què procediment se seguirà amb els que han estat vacunats amb una primera dosi *AstraZeneca.
  • Actualitzar els protocols de seguretat enfront de la COVID
  • Substituir immediatament les baixes del professorat
  • Dotar progressivament d'enfermer@s escolars els centres educatius.