Unitat sindical davant la nul·la negociació de les retribucions docents


13 Nov, 2020

UNITAT SINDICAL DAVANT LA NUL·LA NEGOCIACIÓ DE LES RETRIBUCIONS DOCENTS

Avui divendres 13 de novembre tots els sindicats hem llegit un comunicat conjunt davant el Parlament de les Illes Balears amb la intenció de fer saber al Govern de les Illes Balears que som l’única comunitat autònoma que s’ha quedat al marge de l’actualització retributiva del 2%. 

Després de saber que molts de funcionaris dels consells insulars i de determinats ajuntaments de les illes si cobren aquest complement trobam absurd i contradictori no tractar a tot el funcionariat de manera igualitària.  

És en aquest sentit que hem convocat aquesta roda de premsa anunciant posteriors mobilitzacions de delegats sindicals a totes les illes per tal de fer arribar el nostre rebuig a aquesta decisió presa pel Govern. 

Cal recordar que ara, el pressupost en educació s’ha incrementat encara més, arribant a una quantia de 1.082,45 milions d’euros. Des d’ANPE pensam que aquesta partida pot assumir perfectament la pujada estatal del 2% acordada amb anterioritat i l’augment del 0,9% corresponent a la inflació, per tal de corregir el sobrecost que suposa la insularitat. 

Per concloure, des d’ANPE hem mostrat la nostra decepció per la manca de negociació real d’aquesta proposta i pel fet que els docents de les Balears seran els únics que no cobraran aquesta pujada salarial que s’ha fet ja efectiva a la resta de territoris.

Descarregau el comunicat als documents adjunts.

comunicat
no-a-les-retallades