Anpe manifiesta al Conseller la seva oposició al retorn anticipat a les aules


05 Maig, 2020

ANPE MANIFESTA AL CONSELLER LA SEVA OPOSICIÓ AL RETORN ANTICIPAT A LES AULES


La Conselleria d’Educació ha manifestat la seva intenció de retornar a les aules de manera immediata, informant els equips directius, associacions de pares i directors sobre la desescalada educativa. En resposta al conseller, que ja ha posat en marxa aquest procés, sense negociació prèvia de les condicions sociolaborals amb els representants sindicals, ANPE manifesta que es postularà contrari al retorn anticipat a les aules.

Els motius pels quals pensam que el curs ha de finalitzar de manera telemàtica és per la falta de garanties sanitàries en matèria d’higiene, desinfecció i dotació de l'equipament de seguretat necessari pels 13.000 docents, 170.000 alumnes i quasi 500 centres públics a totes les illes (amb màscares, gels hidroalcohòlics, adequació dels espais, reducció de les ràtios, càmeres tèrmiques a l’entrada de les escoles i mampares de metacrilat als pupitres), que fan del retorn a les aules, un risc innecessari que pot suposar un rebrot de la infecció, ja que encara no estam a les altes temperatures de l’estiu, que minvarà el virus. 

Cal afegir, que a la informació enviada, no tenim cap protocol que inclogui al professorat i alumnes que puguin constituir un grup de risc, tals com malalts crònics, asmàtics, al•lèrgics, embarassades, immunodeprimits o els nostres docents majors que encara no s’han jubilat, els quals no haurien d’incorporar-se al centre per motius de salubritat.

També, el retorn prematur a l’activitat lectiva presencial amb caràcter voluntari, generarà una bretxa educativa entre els que vulguin o puguin tornar i els que no, en un moment on el professorat ja havia adaptat les seves programacions i tasques al teletreball, on serà especialment de risc a Infantil, ja que els nens es mouen contínuament i fa impossible el manteniment de les mesures presentades per negociar a la mesa del dijous. 

Al llarg d’aquests dies, molts de docents ens han demanat què passarà amb els mestres que tenen fills amb aquesta casuística, i si existeixen instruccions per excepcionar la seva incorporació al centre, en el cas que no puguin dur els seus fills al centre educatiu i tampoc els puguin deixar a casa tots sols.

Finalment, trobam una mesura temerària el retorn anticipat a les aules el risc que suposa i el poc temps lectiu presencial que queda per finalitzar el curs escolar. Per això, instam al Conseller, Martí March, i al director general, Antoni Morante, a estudiar el document que els hi vàrem traslladar fa dues setmanes, amb una sèrie de propostes centrades en una bona planificació del següent curs escolar, per reforçar i recuperar els continguts de l'últim trimestre del present any acadèmic. 

Als documents adjunts trobareu les propostes enviades a Conselleria

ANPE a tots els mitjans de comunicació:

Premsa 1

Premsa 2

Premsa 3

Premsa 4

Premsa 5

reivindicacions--1-
victorvg