Avui a la premsa


11 Des, 2019

ANPE I STEI DEMANEN UN NOU PACTE D'ESTABILITAT

Ahir, dimarts 10 de desembre, la majoria sindical representada per ANPE i STEI vàrem registrar la necessitat de configurar un nou pacte d'estabilitat per al professorat interí.

Després de les notícies sobre les darreres sentències dels tribunals europeus, l'abús en la contractació d'interins, les convocatòries massives d'oposicions i la passivitat de l'administració davant aquesta situació, hem decidit plantejar la subscripció d'un pacte d'interins a mig-llarg termini, on l'experiència docent sigui la clau per a donar continuïtat als funcionaris interins de la nostra comunitat.

Amb aquesta proposta volem convidar a l'Administració a un primer gran acord, amb una mesura real i factible, que calendaritzi i escaloni les oposicions, que garanteixi el cobrament i puntuació de l'estiu i que doni tranquil·litat al professorat interí amb més experiència docent a l'escola pública, donant estabilitat davant futures incerteses.

Avui, manifestem la intenció des d'ANPE, per a subscriure amb l'STEI, les organitzacions sindicals que es vulguin sumar i aquest govern, un acord, adoptant un compromís amb el professorat de l'escola pública què ens demana fórmules de continuïtat. A més, volem posar de manifest la intenció i la voluntat d'arribar a acords amb el Sr. Martí March per a negociar millores en les condicions sociolaborals dels docents.

Després de més de 7 mesos sense reunir-nos amb el Sr. Conseller, volem fer aquest primera passa per a manifestar la nostra intenció de consolidar unes bases sòlides que doni peu a futurs enteniments.

Des d'ANPE ens agradaria ser convidats per concretar aquesta proposta, explicar els motius pels quals plantegem aquesta necessitat, i pregar que es respecti la majoria social de la Mesa d'Educació. Desitgem que aquest sigui el primer acord de molts altres que arribin en el futur.