Docents des de Casa


16 Mar, 2020

DES DEL COL•LECTIU DE DOCENTS DESPLAÇATS DE LES ILLES BALEARS

Ens fan arribar aquesta proposat per tornar a casa, romandre amb les seves famílies i seguir en contacte telemàticament amb els seus alumnes i equips directius.

http://chng.it/Z2pwHfMJjj

És per això que també volem, que tots ells tornin, i que se sumin a la nostra campanya: DocentsDesdeCasa!

Farem arribar aquesta proposta:

Aquest escrit va dirigit a tothom a qui pugui interessar, però especialment a la Conselleria d’Educació de les Illes Balears i a les associacions sindicals que hi tenen contacte. L’objectiu d’aquest escrit és comunicar que la interpretació que fa inspecció educativa de la necessitat dels docents d’estar a disposició dels centres no només és errada, sinó també contraproduent i perillosa.

Aquí parlarem en representació de molts de docents que vivim aïllats de casa nostra perquè enguany ens ha tocat treballar a una altra illa. Nosaltres tornàrem a casa deseguida, abans del cap de setmana, per romandre amb les nostres famílies, i ja érem allà quan es decretà la quarantena.

Ara ens exigiu que tornem quan la nostra presència no és requerida en absolut, més que burocràticament. Ara mateix la nostra presència no és útil ni és necessària. Ens exigiu que abandonem les cases on hem guardat quarantena durant tres dies per anar a les habitacions que lloguem, on estarem sols, i possiblement malalts en molts de casos.

Rompre la quarantena ens posa en perill a nosaltres, però sobretot als altres: posa en perill a les persones que compartiran amb nosaltres els mitjans de transport que emprarem per desplaçar-nos perquè hem estat exposats al COVID-19 tota la setmana passada; posa en perill a les persones amb les que entrarem en contacte en arribar, de les que havíem aconseguit estar aïllades; i posa en perill a les persones que deixem enrere a casa nostra, perquè molts necessiten de la nostra cura.

La interpretació que fa inspecció de la disposició que hem de mostrar cap al centre és errada, perquè tota la que necessiten és telemàtica. Tots tenim les plataformes per donar la informació necessària al centre, i molts de nosaltres ja hem planificat activitats per assegurar l’educació dels nostres alumnes en aquestes circumstàncies, i cap d’elles es veurà afectada per si fem quarantena sols a una habitació llogada a una altra illa o si la fem, com fins ara, a casa nostra amb les nostres famílies.

Signat,

Col·lectiu de docents desplaçats de les Illes Balears

docents-desplaçats