5 d'octubre: Dia mundial del docent


05 Oct, 2019

AVUI 5 D’OCTUBRE, DIA MUNDIAL DEL DOCENT

Davant el 5 d'octubre, Dia Mundial dels Docents, dedicat als “Docents joves: el futur de la professió” per la UNESCO, ANPE reivindica la contribució imprescindible que aporta la docència al desenvolupament de cada persona i al progrés social.

Demanam als responsables polítics un Pacte Educatiu per a la millora de l'ensenyament públic i de les condicions laborals del nostre professorat. La falta de configuració d'un govern estable no ajuda a donar resposta als reptes pendents que s'han d'afrontar, per tant, ANPE exigeix:

-Abordar la situació del professorat i el seu futur professional. Exigim al govern, que sorgeixi de les pròximes eleccions, que abordi aquesta situació mitjançant la doble via de la Llei de la Professió Docent i L'Estatut de la Funció Pública Docent. Un disseny que ajudi a desenvolupar una carrera professional docent, atractiva i motivadora, des de l'ingrés fins a la jubilació.

-Augmentar el finançament i recuperar les condicions sociolaborals i econòmiques del professorat. Aquesta recuperació no serà plena fins que no es recuperi el poder adquisitiu perdut des de l'any 2010 amb el Govern del PSOE i que, dos anys després, el Govern del PP va mantenir, afegint successives congelacions salarials.

-Dignificar i respectar la tasca docent. Insistirem en el desenvolupament reglamentari de la Llei Autoritat del Professorat, el compliment dels decrets de convivència, entre altres mesures. Integrades en un Pla de Millora de la Convivència Escolar per a aconseguir que el dret a ensenyar i el dret a aprendre, es puguin exercir en un clima de respecte i tolerància.

Des d'ANPE volem agrair i reconèixer l'esforç i dedicació que tots els docents realitzen a les seves aules dia a dia i continuarem per millorar la qualitat de l'educació pública i les condicions sociolaborals des docents.