Mesa sectorial de divendres dia 19 d'abril


20 Abr, 2018

A la Mesa Sectorial d’avui hem tractat els criteris de quota pel curs vinent. Per començar, hem volgut fer incís en el nostre interès a vetllar pel compliment de l’Acord Marc.

En aquest sentit hem demanat:

1. Hem trobat a faltar una Mesa Tècnica prèvia per tractar els punts més tècnics.

2. Que es compleixi la reducció horària pels majors de 55 anys, de fins a 3 hores lectives per a tots els cossos, en les modalitats que es sol·licitin, ja què hi ha docents interins, que l’any vinent canviaran de centre i és possible que tinguin problemes perquè els centres disposin d’aquestes hores.

3. Que es consolidi un mestre +1 als CEIPS on es requereixi, ja que resulta fonamental aquesta figura per poder ajudar en l’organització del centre.

4. Respecte a l’horari lectiu del professorat de secundària, que posa “entre 18 i 21 períodes lectius”, en aplicació de l’Acord Marc del 30 de setembre de 2015. Hem recordat que quan es faci el càlcul de la quota dels centres, se’ns asseguri que es divideixi per 18 hores, tal com estaven abans de les retallades.

5. Hem destacat la importància que té respectar les hores assignades a matèries específiques, perquè no siguin emprades per completar horaris d’altres especialitats, com és el cas d’algunes places de FOL, on l’horari pot permetre una mitja jornada, i es podria assumir mitjançant la figura d’un professor itinerant d’aquesta especialitat. Ja tenim exemples d’altres matèries, com les lingüístiques, on vàrem aconseguir la creació d’aquesta figura de professor compartit, per completar horaris de l’especialitat.

6. Consideram encertada la reducció progressiva de les ràtios als diferents nivells educatius d’aquests anys, on es va començar per l’educació infantil i s’ha arribat fins a l’educació primària. Seguim insistint a rebaixar la quantitat mínima d’alumnes per poder desdoblar un grup en aquestes etapes per atendre millor les característiques personals dels nostres alumnes. Se’ns ha informat que es farà una baixada de ràtios a FP bàsica.

7. També trobam encertat haver pujat les hores de certes coordinacions.

8. Respecte a la possibilitat de dotar d’auxiliars administratius els CEIPS que es va plantejar l’any passat ens han respost que enguany està previst iniciar el curs amb 30 auxiliars administratius repartits de manera itinerant entre 56 centres.

9. Que s’ofereixi als professors definitius la possibilitat de completar el seu horari amb determinades hores de la quota del centre, sempre que aquest ho accepti abans què quedi desplaçat.

La Conselleria d’Educació ens ha informat que està previst la incorporació de 350 docents més, amb una despesa prevista que suposaran uns 14 milions d’euros.

Finalment, ens han informat que el dilluns sortiran les llistes dels presidents i dels tribunals d’oposició.