El Ministeri té abandonats als seus professors interins a l'estranger


31 Gen, 2018

El Ministeri té abandonats als seus professors interins a l'estranger

DENUNCIEM PÚBLICAMENT Al MECD pel seu rebuig a negociar amb els representants legítims del professorat interí en l'exterior la situació salarial terriblement injusta que pateix el col·lectiu.

El MECD manté a un important grup de professors en l'exterior amb un salari de vergonya, i davant això es mostra incapaç d'atendre a les trucades d'urgència dels sindicats per abordar aquesta situació en l'àmbit de la negociació col·lectiva.

Als centres educatius de l'exterior el percentatge de professorat interí supera el 30%, i les condicions laborals, especialment les salarials, són pitjors que les que es tenen en territori espanyol. Una persona interina en l'exterior té un sou de 200 euros menys que a Espanya, no té segur metge i triga mesos a cobrar. A pesar que hem expressat al MECD la urgència de resoldre aquest problema, el MECD segueix sense donar una solució. Ja no es tracta només de respectar el dret de “A igual treball igual salari” sinó garantir un sou i unes condicions dignes a aquests treballadors.

Com pot viure un professor a Londres amb un salari net de 1300 euros mensuals quan no dóna si més no per llogar un apartament als afores de la ciutat a diversos quilòmetres de distància del seu centre de treball?

Per tot això, els sindicats sotasignats DENUNCIEM PÚBLICAMENT Al MECD pel seu rebuig manifestament demostrat a negociar amb els representants legítims del professorat interí en l'exterior la situació salarial terriblement injusta a la qual està sotmès aquest col·lectiu.