ANPE es concentra davant el congrés dels diputats sota el lema "menys política, més educació"


29 Sep, 2022

ANPE ES CONCENTRA DAVANT EL CONGRÉS DELS DIPUTATS SOTA EL LEMA "MENYS POLÍTICA, MÉS EDUCACIÓ"

Ahir horabaixa a les 17h, més d'un centenar de delegats d'ANPE s'han concentrat davant el Congrés dels Diputats per a manifestar el gran malestar existent en el sistema educatiu i requerir urgentment a tots els partits polítics allí representats que deixin de realitzar un ús partidista i interessat de l'educació.

Segons declaracions de Francisco Venzalá, president nacional d'ANPE: "Ara més que mai l'educació ha de ser una qüestió d'Estat, la nostra societat es veu sotmesa a una greu crisi social i econòmica".

En aquesta concentració s'ha fet lliurament d'un manifest a tots els grups parlamentaris per a fer visible l'actual situació que travessa el nostre sistema educatiu en general i les condicions dels nostres ensenyants.

En el manifest lliurat a diferents representants dels partits polítics, hem exposat que des de fa anys, el professorat i el sistema educatiu a Espanya han suportat múltiples i reiterats canvis legislatius que estan esgotant mestres i professors.

En aquest sentit, des de Balears hem acudit a aquesta protesta per a reivindicar que els docents de les illes es veuen sotmesos a un estrès afegit per la ràpida aplicació de la normativa presentada, la falta de formació i l'excés de burocràcia que se'ls exigeix als nostres educadors.

La intenció és fer arribar el descontent que se sofreix a les aules, reivindicar un acord que atorgui millores i estabilitat al nostre sistema educatiu i a les condicions sociolaborals dels nostres docents.

Des d'ANPE exigirem la màxima flexibilització de les instruccions presentades, una formació adequada i voluntarietat per a poder dur a terme la reforma profunda que planteja aquesta nova llei educativa.