ANPE insta Educació a negociar la màxima flexibilització possible


26 Sep, 2022

ANPE INSTA EDUCACIÓ A NEGOCIAR LA MÀXIMA FLEXIBILITZACIÓ DAVANT APLICACIÓ DE LA NOVA LLEI EDUCATIVA

Davant l'empipament i el rebuig dels centres educatius per l'aplicació precipitada de la LOMLOE, ANPE adverteix a Educació que presenti una proposta adaptada i consensuada per al professorat en Mesa Sectorial, amb la finalitat de ser negociada amb la màxima flexibilitat possible i que permeti una aplicació real en els centres de balears.

Entre els motius que afligeixen al professorat aquests dies han estat diversos, com per exemple, la publicació dels nous currículums a l'agost i la implantació d'una nova avaluació fa tan sols unes setmanes, on ara els docents han de ponderar aquests criteris i ho consideren anticipat.

Mentrestant, la carta enviada als equips directius, allargant fins al 31 d'octubre i oferint el GESTIB com a eina, ha semblat insuficient.

D'altra banda, l'avaluació trimestral qualitativa, amb indicadors com a “poc”, “bastant” o “mai”, per a després ser transformada a final de curs en una nota de “suficient”, “bé” o “notable”, ha irritat a alguns centres de les illes.

Un altre disbarat que ens han fet arribar, és que al llarg d'aquest curs un mateix professor avaluarà en una etapa amb la LOMLOE i en una altra amb la LOMCE, la qual cosa els desconcerta i ho consideren incongruent.

En aquest sentit, des del sindicat ens reiteram en què les presses en el sistema educatiu “no són bones”, i si es pretén implantar una nova manera d'ensenyar primer s'ha de formar bé els nostres educadors. Per això advertim al Sr. March, que les presses polítiques estan trepitjant els temps educatius en totes les comunitats, de manera que, la setmana vinent (28 de setembre) ens plantarem davant el Congrés dels diputats perquè el Govern i tots els partits polítics escoltin el professorat.

Des d’ANPE acudirem al costat de la resta de delegats d'altres comunitats a la concentració a Madrid, amb la finalitat d'exigir que s'escolti la veu dels docents, i a Balears, plantejarem la màxima flexibilització possible de les instruccions presentades, una formació adequada i voluntarietat per a poder dur a terme la reforma profunda que planteja aquesta nova llei educativa si se vol fer amb garanties.

Accedeix al vídeo de la notícia d'IB3: https://bit.ly/3SDj8ml

Accediu a les notícies de: