ANPE demana que es compatibilitzin i aclareixin els diferents processos de funcionarització


23 Des, 2021

ANPE DEMANA QUE ES COMPATIBILITZIN I ACLAREIXIN ELS DIFERENTS PROCESSOS DE FUNCIONARITZACIÓ PLANTEJATS PER EDUCACIÓ

Després de la nova modificació en la convocatòria d'oposicions docents, amb l'anunci del Ministeri sobre nous processos selectius al costat de mesures d'estabilització per al professorat interí, ANPE demana a Educació que aclareixi i compatibilitzi tots aquests processos perquè el professorat de balears pugui aconseguir el seu lloc de feina. 

En aquest sentit, des de la nostra organització consideram important que tots els col•lectius es vegin reflectits i tinguin una oportunitat. Els més majors han de poder consolidar la seva plaça amb garanties, després de tants anys d'esforç i sense oposicions, mentre que aquells interins de mitjana edat requereixen que se'ls reconegui la seva experiència en les proves que es desenvolupin. D'altra banda, els més joves mereixen proves adaptades a la realitat de l'aula, així com el fet de reconèixer haver aprovat sense plaça en processos anteriors. 

Des d’ANPE ens haurien agradat convocatòries menys agressives i compatibles amb la continuïtat laboral dels docents interins, mentre es resol el posicionament final del Ministeri respecte de la situació actual que es presenta i l’Icetazo aprovat pel Govern.

Per tots aquests motius, exigim a l'Administració que aclareixin i calendaritzin a quines proves o formes d'accés, hauran de presentar-se els docents els pròxims anys, perquè així puguin plantejar-les amb temps suficient per a preparar-les.

Accediu a la premsa aquí.