ANPE demana a educació que s'aclareixin els futurs processos de funcionarització


16 Des, 2021

ANPE DEMANA A EDUCACIÓ QUE S'ACLAREIXIN ELS FUTURS PROCESSOS DE FUNCIONARITZACIÓ

Davant la imminent aprovació de “l’Icetazo” en el Congrés dels Diputats, ANPE demana claredat i exigeix al Ministeri que pauti instruccions a les comunitats autònomes per a adaptar la normativa al sector docent.

Fa setmanes que s'ha plantejat un concurs de mèrits, futurs processos d'oposicions i mesures que poden afectar la continuïtat dels interins, per això, des del sindicat, exigim al Ministeri que aclareixi el més aviat possible els processos als quals se sotmetrà el professorat per a poder aconseguir el seu lloc de treball.

Són molts els docents que ens han plantejat la seva incertesa, ja que necessiten conèixer el nombre de places i especialitats que afectaran a cadascun d'aquests tràmits. Des del sindicat no podem permetre prorrogar tants interrogants que mantenen en tensió als docents interins que necessiten mantenir la seva ocupació.

Finalment, volem destacar que des de la nostra organització haguéssim desitjat convocatòries d'oposicions menys agressives i estables en el temps, amb una preparació planificada que permeti la conciliació laboral i familiar amb l'estudi dels opositors, amb mesures compatibles amb l'estabilitat dels nostres majors i amb processos que permetin la incorporació dels més joves, mentre es resol el posicionament final del Ministeri respecte al model d'estabilització que es presenta.

Accediu a la notícia aquí.