Anpe adverteix: la LOMLOE no contempla la creació de centres de formació de directors


13 Abr, 2021

uhformaciódirectors

ANPE ADVERTEIX A EDUCACIÓ QUE LA LOMLOE NO CONTEMPLA LA CREACIÓ DE CENTRES DE FORMACIÓ DE DIRECTORS

En la reunió mantinguda amb la Sra. Amanda Fernández respecte a la creació d'un nou CEP de directors a Balears, ANPE manifesta que la LOMLOE no recull aquesta opció i que cap comunitat autònoma ho ha contemplat.

La proposta presentada per la Conselleria només conté normativa caducada, sense fer cap esment a la nova llei orgànica d'educació recentment aprovada pel Govern Central, la qual cosa ens ha sorprès. Per aquest motiu, des del sindicat hem demanat que la innovació, recerca i formació per a directors es realitzi des dels actuals centres de professorat, com fins ara. 

Des d’ANPE hem advertit quines funcions i quines línies d'acció es pretenen potenciar des d'aquesta nova infraestructura, ja que si la intenció és reforçar la figura del director, no desitjam que sigui perfilant places o triant el professorat a dit, tal com recull la Llei Educativa Balear que es pretén aprovar en el Parlament.

Volem recordar que la LOMLOE dictamina que la funció directiva s'estableix des dels claustres, on s'ha de potenciar el lideratge pedagògic des de l'elecció democràtica d'un director/per part del personal docent del centre educatiu en qüestió.

També hem demanat quants nous càrrecs i assessors suposaria per als comptes d'Educació, quan s'acaba de retallar el 2,9% del sou de tots els docents, la qual cosa trobem inapropiat i innecessari.

Des d’ANPE hem votat en contra d'aquesta proposta perquè pensam que en aquests moments és necessari reforçar les mesures higièniques i sanitàries, retornar als mestres especialistes i de suport (que fan de tutor) a les seves especialitats originals i recuperar les retallades sofertes en la nòmina del professorat.

Notícia online al Diari de Mallorca.

diario-de-mallorca