Anpe exigirà el tancament de tots els centres escolars si no es compleix amb les criteris higiènics i sanitaris


24 Ago, 2020

 

ANPE EXIGIRÀ EL TANCAMENT DE TOTS ELS CENTRES ESCOLARS SI NO ES COMPLEIX AMB ELS CRITERIS HIGIÈNICS I SANITARIS

A falta d’una setmana per començar el pròxim curs escolar, ANPE planteja que la Conselleria d'Educació i el Ministeri actuen massa tard, ja que aquesta incertesa perjudica la capacitat organitzativa dels centres, als docents i a les famílies.

Davant el possible escenari de semipresencialitat, ANPE considera imprescindible convocar la Mesa Sectorial de manera immediata, per a poder afrontar l'inici de curs i negociar la posada en escena del context ja anunciat pel Sr. Martí March. La nostra intenció és proposar l'ampliació de nous espais físics amb aules modulars, una baixada de ràtios generalitzada en tots els centres, més professorat per a garantir els nous criteris davant l'escenari B, negociar les noves condicions sociolaborals que afectarien el professorat, la creació de la figura de l'infermer@ escolar en cada centre, que no es responsabilitzi al professorat en cas de contagi, un Pla de digitalització que comporti una formació en aules virtuals pràctica i senzilla que encara no s'ha fet, així com establir la distribució dels 11 milions de € que el Conseller va reservar per a educació. 

Al no convocar-se la Mesa negociadora, no hem pogut plantejar com es farà la incorporació dels 13500 funcionaris docents que inicien el curs en totes les illes, on alguns professors procedents d'altres comunitats o de l'estranger ens proposen realitzar proves PCR prèvies, abans de la seva incorporació, establir una prequarentena prèvia o iniciar el curs telemàticament per uns dies, per a evitar contagis innecessaris. 

D'altra banda, tenim la sensació que el Govern central i l’autonòmic actuen tard, amb incertesa, sense un protocol unificat per a tots els territoris i derivant les responsabilitats als equips directius i al professorat en última instància. Tampoc sabem si existeix un protocol d’absentisme en el cas que els pares no vulguin dur als seus fills a l’escola, si veuen aquestes com un possible focus de contagi.

Per tot això, des d’ANPE volem transmetre a la societat en general i a la comunitat educativa en particular, que en aquests moments no som partidaris de donar suport a cap vaga de professorat, ja que si sectors com el sanitari haguessin actuat així no haguéssim pogut afrontar aquesta pandèmia. Dit això, i davant el creixent nombre de famílies que planteja no portar als seus fills a l'escola, des d’ANPE exigirem que es posin en pràctica les mesures recomanades i establertes per les autoritats sanitàries i si això no succeeix, demanarem el tancament dels centres educatius, abans de posar en risc la salut de tota la comunitat educativa. Quedam a l'espera de les decisions que es prenguin, aquest dijous, per part de la ministra i els diferents responsables educatius de les comunitats autònomes.