• Notícia destacada

Mesa sectorial de dimarts 13 de novembre


14 Nov, 2018

A la mesa sectorial d’ahir 13 de novembre vàrem tractar els següents punts:

1. Instruccions sobre el procés electoral: A causa que dia 4 de desembre hi ha les eleccions sindicals, les activitats lectives s´interrompran a partir de les 13 hores fins a les 18 hores. Els serveis de menjador, transport i activitats extraescolars no es veuran afectats.

2. Proposta d´oferta pública: L’Administració ens ha passat un esborrany amb una proposta total de 251 places, corresponents a la taxa de reposició més el 8% addicional. Aquestes places no es sumaran a les 1080 places d´oferta d´oposicions per enguany, sinó que aquestes places s´ofertaran per a cursos posteriors. En aquest sentit la Conselleria ha afirmat que durant el mes de desembre faran públic el llistat d’especialitats amb places i illes.

Des d’ANPE ens mantenim en la nostra intenció de fer una aposta per les oposicions, escalonades en el temps, amb una calendarització progressiva els propers 5 anys, i donant 3 oportunitats per cos i que siguin conjugables amb un pacte d’estabilitat per tal de donar diverses oportunitats als nostres docents per poder superar el procés selectiu amb garanties. Recordar que a la mesa sectorial d’educació a Madrid, se va prendre la decisió de fer una oferta a 5 anys amb 3 oportunitats per cos.

3. Plantilles orgàniques: hem pres consciència dels criteris pels quals s´establiran les plantilles orgàniques del centres escolars de les Illes Balears arribant si més no al 85% de la plantilla. Des d´ANPE ens agrada molt aquesta millora de consolidació i estabilitat per tal d´apropar la quota a la plantilla i així, donar més marge als funcionaris de carrera per apropar-se al centre que desitgen. Conselleria ens ha informat que les plantilles sortiran a finals de gener.